Joskus työnhaku yllättää ja uusi mahdollisuus tulee vastaan nopealla tahdilla kulman takaa. Jos huomaat tarvitsevasi kommentteja esimerkiksi työnhaun asiakirjoihisi tai kaipaat vinkkejä omien työnhaun työkalujesi kehittämiseen, olemme apunasi!

Täytä ilmoittautumislomake ja kerro meille miten voisimme auttaa. Jos pika-aputilanteesi liittyy esimerkiksi CV:n tarkistamiseen, lähetäthän työnhaun asiakirjasi sähköpostitse meille osoitteeseen:  .

Kommentoimme ja annamme vinkkejä sekä asiakirjan sisältöön, että sen muotoon (ulkoasu, visuaalinen viestintä). Vastaamme sinulle arkena 48h sisällä ja kommentteja saat ainakin seuraaviin:

  • Hakemus
  • Cv
  • Videoesittely
  • Haastattelu
  • LinkedIn-profiili
  • Portfolio

Pikavinkkimme työnhakuun

Työnhaun asiakirjasi (hakemus, cv, portfolio, LinkedIn) ovat myyntimateriaalisi, joiden tavoitteena on herättää kiinnostus ja vakuuttaa riittävästi, että pääset prosessissa askelen eteenpäin (esim. haastatteluun).

Älä toista samoja asioita hakemuksessa ja cv:ssä, vaan hyödynnä viittaamisen mahdollisuus ("lisätietoja LinkedInissä" tai "voin kertoa lisää haastattelussa").

Työnhaussa pelataan alkuun mielikuvilla, jos ei tunneta. Tarkista, että cv:stäsi saa yhdellä silmäyksellä sellaisen mielikuvan, jonka haluat antaa (sama LinkedIn:ssä!). Hakemuksessa on osaamisesi ja tarinasi ydinkohdat haettavaan paikkaan muovailtuna.

Rekrytoijaa kiinnostaa ennen kaikkea motivaatiosi juuri hakemaasi paikkaan ja organisaatioon. Sen jälkeen hän miettii, kuinka hyvin kykenet hoitamaan homman ja lopuksi (haastattelussa), kuinka sovit tiimiin tai organisaatioon.

Kirkasta aina itsellesi, mitä työnantaja etsii (tässä kohdassa voit soittaa rekrytoijalle ja kysyä hyviä kysymyksiä, myös verkostoja kannattaa hyödyntää!) ja muovaile hakemuksesi hänen näkökulmastaan kiinnostavaksi.

Sitä helpompaa työnhaku on, mitä paremmin olet selvillä itsestäsi ja tavoitteistasi. Olennaisia kysymyksiä niihin liittyen ovat: miksi, millainen, mitä, miten. Näihin vastauksia löydät työelämämuovailun keinoin muovailustudiosta. Seuraava muovailustudio käynnistyy 20.10.2020 klo 13.

Palvelun tarjoavat

Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.
Jyvässeudun 4H-yhdistys ry.

Rahoittajat

Jyväskylän kaupunki.
TE-palvelut.